Elbiler er ikke den eneste løsning

Fossilt brændstof er problemet – ikke motorerne

Elbiler er ikke den eneste løsning

Der satses intensivt i disse år på at forvandle personbilsparken fra de velkendte benzin- eller dieseldrevne køretøjer til at de alle fremover vil være elektrisk drevne. Forkromede politiske målsætninger underbygger i stor stil urealistisk lovgivning, der skader mere end den gavner – og alt det er slet ikke nødvendigt. Klimamålene kan nås, men der skal tænkes og handles anderledes. Syntetisk benzin er en vigtig del af vejen derhen.

Dansk Le Mans vinder er vild med elbiler

Dansk Le Mans vinder og IT-ekspert vild med el-biler

Den danske IT-millionær, racerkører og tidligere klassevinder i verdens mest berømte racerløb, 24-timers Le Mans, David Heinemeier Hansson er begejstret for elbiler - ligeså meget som han er glad for de konventionelle racerbiler, som bl.a. har givet ham de mange fine løbsresultater på de store internationale motorbaner. I et eksklusivt radiointerview, optaget i forbindelse netop med 24-timers Le Mans 2019, fortæller David Heienemeier Hansson om sit forhold til el-biler. Han har bl.a. en Jaguar I-Pace og en Audi e-tron i garagen.

Korte E nyheder september 2023

eCarExpo i Bella Center sidst i oktober

eCarExpo er så småt ved at vokse sig stor. Elbilsmessen, som sidste år for første gang fandt sted det københavnske Bella Center, afholdes også i år i dagene 27.-29. oktober og arealmæssigt er udstillingen mere end dobbelt så stor som i fjor.

Korte "E-nyheder" april 2022

Nissan ARIYA priser er klar og forsalget også

Nissan LEAF var den første masseproducerede elbil, der kom på markedet og siden da har LEAF været den førende mellemklasse elbil. Faktisk kører der flere end 550.000 af dem rundt om i verden. Og nu er Nissan klar med endnu elbil, Nissan ARIYA, der tager både elektrisk kørsel og avanceret teknologi op på et endnu højere plan.

Korte "E-nyheder" februar 2022

Nissan & Co: Stribevis af nye elbiler

Der sælges mange elbiler i Danmark for tiden – i hvert fald i forhold til salget for få år siden. Men for få dage siden var der god grund til at spidse øre, hvis man har sigte mod en elbil, for da præsenterede alliancen mellem Nissan, Renault og Mitsubishi deres planer for de kommende år.

Velkommen til E-formel universet

Formel E.dk-Sport-Mobilitet er et net-magasin med miljøoptimeret mobilitet som omdrejningspunkt. Formel E racerløb og E-motorsport er en vigtig og underholdende del af E-universet, men E-formlen er meget andet: Elektricitet, naturligvis.

Men også Energi, Energi-styring, Entusiasme, "Environment" (miljø), Effekt, "Economy" (økonomi), Evolution, Emotion (følelse) og ikke mindst Etik.

Tilsammen har man FORMLEN for miljø optimal mobilitet.

Bemærk: Med enkelte undtagelser er alle Formel E fotos stillet til rådighed af ABB Formula E World Championship, hvor den specifikke copyright er anført på mesterskabets media-site.

POPULÆRT

POPULÆRE VIDEOER