Korte "E-nyheder" december 2019

SEAT Mii electric: Danmarks billigste elbil

Når SEAT Mii electric lander på det danske marked i marts 2020, er der udsigt til at den lægger ud som Danmarks billigste el-bil. Den danske SEAT importør har i hvert fald annonceret en pris på 150.000 kroner, og endnu har ingen andre meldt sig med med priser, der er lavere.


af Søren Clauding


El-motoren yder 61 kW (83 hk) og 212 Nm, og litium-ion-batteriet har en nettokapacitet på 32,3 kWh. Det giver SEAT Mii electric en rækkevidde på op til 260 km (WLTP). Kører man kun i byen, er rækkevidden helt op til 358 km (WLTP). 0-100 km/t sker på 12,3 sekunder og tophastigheden er 130 km/t.

Det måske vigtigste standardudstyr er muligheden for hurtigladning ved 40 kW DC vha. et CCS-stik, som gør det muligt, at oplade batteriet til 80 procent (208 km rækkevidde) på en time. Lader man via en 7,2 kW AC ved en ladestander i byen eller en ladeboks hjemme, tager en opladning til 80 procent cirka 4 timer.

Sidst, men ikke mindst, har SEAT Mii electric et klimaanlæg, der kan fjernbetjenes via SEAT Connect.

Ladeboks fra Clever er med i prisen

Listen af standardudstyr inkluderer bl.a. 16" alufælge, trafikskiltegenkendelse, vejbaneassistent, parkeringssensorer bag, lys- og regnsensor, fartpilot, opvarmet forrude, opvarmede el-sidespejle, ambiente-lys i kabinen, højdejusterbart førersæde og sædevarme.

SEAT Mii electric vil blive solgt inklusive et Clever Unlimited-abonnement med ubegrænset strøm til en fast månedlig pris, standardinstallation af en ladeboks samt en ladebrik, der giver adgang til Clevers landsdækkende netværk af offentlige ladestandere.