Korte "E-nyheder" september 2019

Mazda præsenterer sin første elbil

Mazda Motor Corporation har valgt dette års Tokyo Motor Show til verdenspremieren på mærkets første serieproducerede elbil.

Elbilen fra Mazda bliver en helt ny og selvstændig model i en ny generation af bilmodeller, der i forvejen tæller Mazda3 og Mazda CX-30. Den er udviklet med udgangspunkt i Mazdas filosofi om at sætte mennesket i centrum og om at tilbyde en både ubesværet og involverende køreoplevelse.Tokyo Motor Show åbner for pressen den 23. oktober, hvor Mazda holder sin pressekonference kl. 11:20. Udstillingen er åben for publikum fra den 25. oktober til og med den 4. november.

Følg med på Mazdas 2019 Tokyo Motor Show website:

https://www.mazda.co.jp/experience/tokyomotorshow2019/en/


Hyundai Nexo er landet

Alle taler om elbiler, hvorimod brintbiler lidt lever en stille tilværelse, i hvert fald i Danmark, måske fordi man endnu ikke kan tanke brint på ethvert gadehjørne herhjemme. Men det bliver også lettere med den helt nye brintbil fra Hyundai, en ægte SUV med en regulær rækkevidde på en tankfuld på over 600 kilometer.

Og glem ikke, at selvom der måske skal planlægges en rute, så man kan tanke op undervejs, at når man så tanker, tager det ikke længere tid end at tanke konventionelt brændstof. Hyundai Nexo er en velvoksen SUV med en flot design og hele spektret af udstyr. Prisen er heller ikke meget lav - 600.000 kroner for den billigste og 630.000 kroner med alt udstyr.

Vi har taget en kort prøvetur i den nye Nexo, der regulært kører som en drøm. Den forener spændstighed med affjedringskomfort og da drivlinen jo er ligeså elektrisk som den man finder i en hvilken som helst elbil, er kørekomforten underbygget af et forbilledeligt lavt støjniveau. Vi vender efter planen snart tilbage med en mere tilbundsgående prøvekørsel af Hyundai Nexo.


af Søren Clauding - september 2019