Citroën C5 X Grand Palais PHEV - Biltest

Biltest: Citroën C5 X Grand Palais PHEV

Sæt X hér - hvis kørekomfort er nummer ét

Det er ind imellem som om, at historien gentager sig. Citroën bilernes affjedring har altid haft særlig fokus og går man tilbage til sidst i 50’erne var DS19 modellen berømt for sit design og sin unikke luftaffjedring, som gav en ligeså unik kørekomfort. Det samme kan siges om C5 X – men naturligvis opdateret til 2022 normer.

Citroën ë-Berlingo - Biltest

First Test: Citroën ë-Berlingo

Citroën går all in på elektrificering af ny Berlingo

At Citroën såvel som søstermærkerne fra DS og Peugeot har en klar elektrificeringsstrategi er ikke nyt. Men ét er, at have målsætninger, et andet er at praktisere dem. Derfor er lanceringen af den nye Citroën ë-Berlingo ikke bare interessant for de loyale Berlingo-kunder, men også set ud fra et samfunds udviklingsperspektiv. Hvor langt er vi parate til at gå…

Citroën ë-C4 - Biltest

First test: Helt ny Citroën C4

Historien gentager sig: Ny C4 i et nyt design

Citroën etablerede nye normer for bildesign med introduktionen af Citroën C4 Cactus med de iøjefaldende airbumps. Det skete i 2014 og var bestemt et design, der delte vandene. I 2018 introducerede man de unikke progressive hydrauliske puder i de til anledningen udviklede støddæmpere. Designet blev ved samme lejlighed også kraftigt opdateret, for det oprindelige delte vandene for meget, og nu er man så klar med C4 i et radikalt anderledes look.

Citroën C5 Aircross Plug-in hybrid - Biltest

Biltest: Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid FEEL

Den bløde mellemvare

Indrømmet, ”den bløde mellemvare” lyder ikke så flatterende, men i dette tilfælde er det nu ikke slemt ment. For faktisk har PSA-gruppen gennem deres differentiering af de modeller, der grundliggende er skabt på samme tekniske platform, opnået noget ret konkret, som kunderne så kan tage stilling til. Og Citroën-bilerne er nu engang de bløde, komfortable varianter.

Citroën C5 Aircross PHEV - Biltest

Kort test: Citroën C5 Aircross PHEV

Citroën er med på plug-in vognen

Ikke overraskende er også Citroën nu klar i Danmark med en plug-in udgave af Citroën C5 Aircross. Den er baseret på kendt teknologi, delt på tværs i PSA koncernen i bl.a. Peugeot 3008 Hybrod og ikke langt fra den DS7 Crossback E-TENSE, vi prøvede tidligere på året. Dog med lidt lavere effekt – men også til en noget anden pris.