First test: DS 4 E-Tense - Biltest

First test: DS 4 E-Tense Plug-in hybrid

Det gnistrer i mellemklassen for premiumbiler

Fra og med 2024 vil alle nye biler fra Stellantis koncernens premium bilmærk, DS, være fuldt elektriske. Ikke desto mindre lancerer man netop nu den helt nye DS 4, som godt nok er en plug-in hybrid og dermed elektrificeret. Men senere i modelforløbet kommer der både en benzin- og en dieselversion, og i 2024 lanceres den fuldt elektriske DS4.

DS 7 Crossback FWD PHEV - Biltest

DS7 Crossback E-Tense Plug-in Hybrid FWD EAT8 Performance-Line

Haute Couture med afgiftsrabat

Haute Couture med afgiftsrabat. Hvilket Pariser modehus havde lige set den komme. Men det fungerer fint i det opfindsomme og noget alternative danske afgiftssystem, for når den fine franske skrædderkunst parres med det luksuøse Pariser-bilmærke, DS, og der sættes et stik i stikkontakten, rasler prisen ned.

DS 9 E-Tense - Biltest

First Test: DS 9 E-Tense

Haute Couture i E-segmentet

Konkurrencen om de velbeslåede kunder i premium-klassen for de store E-segmentbiler er hård. De tre store tyskere, Mercedes, BMW og Audi sidder solidt på kunderne i den klasse, Jaguar har også blandet sig i opgøret og Volvo må heller ikke overses. Men nu banker også Stellantis gruppens premium-brand, DS, på og deres salgsargument nummer ét er efter undertegnedes opfattelse det til tider lidt uhåndgribelige franske begreb, haute couture.

DS 7 Crossback E-Tense 4X4 Plug-in Hybrid - Biltest

Biltest: DS 7 Crossback E-Tense 4X4 Plug-in Hybrid EAT8 Elégance

Hjertets valg

E-Tense er det franske eksklusiv-mærkes betegnelse for elektrificeret bil. Og elektrificerede biler købes vel ofte med hjertet. I øjeblikket underbygger lovgivningen også salget af semi-elektriske biler, hvilket har gjort plug-in hybridbiler attraktive, også ud fra et prismæssigt synspunkt. Men DS 7 Crossback E-Tense PHEV skal især købes med hjertet.

DS 3 Crossback E-Tense - First World Testdrive

 

First World Testdrive: DS 3 Crossback E-Tense

Formel E teknik i serieproduktion

I sagens natur er der stor forskel på de DS Techeetah E-Tense Formel E racerbiler, der også i Paris E-Prix i det centrale Paris hvert år er med til, at udbrede miljø-mobilitetsbudskabet, og de elektrificerede biler, som den helt nye DS 3 Crossback E-Tense, der nu er på vej i serieproduktion. Men udover grundidéen er der også central teknologi inkorporeret i den serieproducerede E-Tense, som er hentet direkte fra Formel E.