First World test: Hyundai Kona Electric

Gevaldigt løft med ny elektrisk Kona

Med den helt nye elektriske udgave af den næsten ligeså helt nye Hyundai Kona har den koreanske bilfabrik givet den populære model et gevaldigt løft. Især det fine og ikke mindst elegante interiørdesign, som også opleves i udgaven med en mere konventionel benzinmotor, klæder bilen og er i rigtig god harmoni med den komfortable køreoplevelse.

Hyundai Ioniq 5 72,6 kWh RWD - Biltest

Biltest: Hyundai Ioniq 5 72,6 kWh RWD Advanced

Hyped med god grund

De to mest hypede elbiler i Danmark sidste år var KIA EV6 og søsterbilen Hyundai Ioniq 5. Førstnævnte er netop blevet kåret til ”European Car of the Year 2022” og sidstnævnte har fået tildelt tildelt hæderstitlen ”Årets Bil i Danmark 2022”. Hvad der præcis afgjorde forskellen står lidt hen i det uvisse, men måske var udseendet en afgørende faktor. Et faktum er de i hvert fald, at de begge vækker opsigt, og de ser da også på hver deres måde rigtig godt ud.

Hyundai Santa Fe Plug-in Hybrid - Biltest

Biltest: Hyundai Santa-Fe Plug-in Hybrid 1,6 T-GDi 4WD Advanced

STOR plug-in med plads til 7

Hyundai koncernen har spredt sig over viften af drivliner. Hyundai og søsterselskabet KIA bygger konventionelle biler, hybridbiler, plug-in hybrider, brintbiler og fuldt elektriske biler. Men når det gælder den store Santa-Fe kan den i Danmark alene købes som plug-in hybrid.

Hyundai Tucson Plug-in Hybrid - Biltest

Biltest: Hyundai Tucson 1,6 T-GDi Plug-in Hybrid Advanced 4WD A/T

Modig prissætning til kundernes fordel

Første gang, vi prøvede den helt nye Hyundai Tucson, var for cirka et år siden. Dengang var ikke alle drivlinerne klar, det er de i mellemtiden blevet og vi har også tidligere kunnet gå dybere under lakken på benzinudgaven som, og det er ikke uinteressant, koster fuldstændig det samme som den plug-in hybrid version, der nu er sat fokus på.

Hyundai Ioniq plug-in hybrid 2020 - Biltest

Biltest: Hyundai Ioniq plug-in hybrid

Bekymringsfri plug-in: Erfaring fornægter sig ikke

Hyundai-gruppen og i den sammenhæng også KIA var meget tidligt ude med deres vifte af elektrificerede biler, hvor man gennem en årrække har tilbudt såvel el-biler, selvopladende hybrider, plug-in hybrider og mild-hybrider. Den erfaring fornægter sig ikke, hvad den nye faceliftede Hyundai Ioniq plug-in hybrid angår.