First World Test: Lexus RZ 450e AWD - Biltest

Lexus styrer bare derud ad

Da Toyota for 34 år siden besluttede, at søsætte et luksus bilmærke, stod det ikke lige skrevet i kortene, at det ville blive en succes. Over årene har det vist sig, at skeptikerne tog fejl, for Lexus styrer bare derud ad i ordets bogstavelige forstand. For en af de mest bemærkelsesværdige features ved den første dedikerede elbil fra Lexus, er det futuristiske rat, som oven i købet er så futuristisk, at det først kommer i serieproduktion i 2025.

First test: Lexus RX 5. generation - Biltest

Ny Lexus RX: En strålende oplevelse og en strålende fremtid

Vi har prøvekørt RX 450h+

Siden relanceringen af Lexus i Danmark for et par år siden er det gået strålende for Toyotas luksusmærke. 171 eksemplarer er kommet på danske nummerplader, aldrig tidligere har man solgt så mange Lexus biler herhjemme, og nu er man klar med den femte generation af den også på verdensplan mest solgte Lexus model – 3,5 millioner eksemplarer siden lanceringen i 1998. Som navnet siger: Det går strålende. Og hvordan skal det med navnet så lige forstås?

Lexus RX 450h S Hybrid - Biltest

Biltest: Lexus RX 450h F Sport S Hybrid

Delikat miljøoptimeret luksus SUV

Lexus er som bekendt tilbage i Danmark. Og de har fuld fart på med stribevis af luksuøse miljøoptimerede tilbud i premium-kategorierne. En af dem er den store RX450h, som med selvopladende hybridmotor kører 12,7 km/l. Men det er da ikke imponerende? Jo, hvis man sætter perspektivet rigtigt.

Lexus UX 300e - Biltest

Biltest: Lexus UX 300e Luxury

Luksuøs elektrisk hverdagsbil

Markedet bugner af kompakt til mellemstore elbiler i 3-400.000 kroners prisklassen. Ikke mærkeligt, for med afgiftsfritagelse bliver prisforskellen markant mindre på elbiler end konventionelle biler eller hybridbiler, som er fuldt afgiftsbelagte. De har dog alle uden undtagelse en udfordring på rækkevidden, for det er fortsat infrastrukturen, opladningshastigheden og batterikapaciteten, der sætter begrænsningerne. I den luksuøse ende er Lexus UX 300e imidlertid et stærkt tilbud.

Lexus NX 450h+ - Biltest

First World Testdrive: Lexus NX 450h+ AWD

Meningsfuld og luksuøs plug-in hybrid

Når den helt nye Lexus NX lander på det danske marked i begyndelsen af 2022, er der tale om en yderst luksuøs entre i et segment, som i Danmark er blevet ekstra interessant pga. den danske afgiftslovgivning. For i klassen for premium plug-in hybrid SUV’er er en indstigningspris på 560.000 kroner temmelig favorabel – og fokuserer vi på den F SPORT version, som vi havde særlig opmærksomhed omkring i forbindelse med de første internationale testkørsler og som er prissat til 686.000 kroner, er køreoplevelsen helt på første klasse.