Mercedes-Benz EQE SUV - Biltest

Biltest: Mercedes-Benz EQE SUV 350 4MATIC

Velkørende elektrisk luksus SUV til spotpris

Det er sjældent, at vejret i den grad arbejder med som det gjorde, da vi satte den velvoksne Mercedes EQE SUV under lup. Det gav oplevelsen ekstra dimensioner, for det er ikke altid lige let på offentlig vej at fremprovokere, hvordan en elektrisk drivline fungerer i ekstreme situationer. Det var herligt at opleve, for selvom elbiler nok skal komme frem, også i glat føre, er det ikke deres ideal-situation.

Mercedes-Benz GLC 300 de Coupé - Biltest

Biltest: Mercedes-Benz GLC 300 de 4MATIC Coupé plug-in hybrid

Det optimale fra to verdenen

Om plug-in hybridbiler er den optimale løsning i det aktuelle trafikbillede er der delte meninger om, som dybest set hænger sammen med forskellige kørselsbehov, gætter vi på. Men Mercedes har i den grad ramt plet, når det gjaldt om at skabe en plug-in hybrid, der er klima-skånende på såvel de lange som de korte ture. Det fik vi især indblik i under testen på snedækkede danske veje.

Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC - Biltest

Biltest: Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC edition 1886 4X4

Elbil med svær-vægtfordel

En af elbilernes udfordringer er deres vægt. Ikke så meget bilen i sig selv, men de ofte ret store batteripakker, de skal køre rundt med, for at kunne levere den rækkevidde som kunderne efterspørger. Den udfordring har Mercedes forvandlet til en fordel i den store EQC.

Mercedes-Benz E 300 de - Biltest

Biltest: Mercedes-Benz E 300 de EQ Avantgarde

Luksusbil med alsidig miljø-forstand

Det er vanskeligt at forestille sig, at Mercedes-Benz gør noget halvt. Det er den nye plug-in hybrid udgave af den store E-klasse et mønstereksempel på. Ikke blot er hybrid teknologien i princippet dobbelt så god og dobbelt så kraftig som i forgængeren, den lader også føreren styre, hvordan den miljørigtige kørsel skal håndteres - hvis han altså vil.