Opel Astra PHEV - first test - Biltest

First Test: Helt ny Opel Astra Plug-in Hybrid

Ny Opel Astra er helt sin egen – sådan da

Blandt mange har den været længe ventet, den 12. generation af den næsten ikoniske kompaktbil, Opel Astra, eller Opel Kadett, som den hed for 86 år siden, da den første Opel i den bilstørrelse kom til verden. For Opel har mange tilhængere, og selvom fabrikken i dag er en del af Stellantis koncernen, kan Opel kunderne være tilfredse, for koncernen har levet op til sit løfte om at fastholde den tyske identitet.

Opel Grandland Plug-in Hybrid - Biltest

Biltest: Opel Grandland Plug-in Hybrid

Autobahn-proofed med kilometerbegrænsning

Det er lidt modstridende, at bygge en bil, der er 4-500 kg tungere end de tilsvarende ”ICE”-versioner og så tilpasse den Autobahnkørsel, vel vidende at det ikke er mange elektriske kilometer, man når ved topfart. Men faktisk er der også en gevinst at hente ved at anskaffe en Opel Grandland med plug-in hybrid drivline – og den er ikke kun af økonomisk art.

Opel Mokka e - Biltest

Biltest: Opel Mokka e 100 kW Ultimate FWD

Tysk elbil med franske gener

Opel er ligeså tysk som fx Peugeot er fransk. Den påstand holder nok ikke helt nu om dage, for i en globaliseret virksomhed som Stellantis bliver tingene godt mixet sammen. Heldigvis, for derved får bilkøberne i princippet det bedste fra alle de verdener koncernen repræsenterer, og ofte til en mere favorabel pris. Som sådan er også den elektriske Opel Mokka e blevet en fuldgyldig tysk bil med favorable franske gener.

Opel Corsa-e - Biltest

Biltest: Opel Corsa-e test Ultimate

Genbrug på højt niveu: Ideel til el-pendling

PSA-koncernen, der nu også er en del af Stellantis gruppen, er kendt for sit store genbrug. De samme drivliner går igen på tværs af modellerne. Det giver godt mening, for derved sparer man penge og kan holde priserne nede. Det gælder også koncernens elektriske drivline, som findes i flere og flere bilmodeller af meget forskellig art, herunder også den elektriske Opel Corsa-e.

Opel Mokka-e - Biltest

First Test: Opel Mokka

Skelsættende design sender nye signaler

Egentlig har man jo en Opel Crossland X, men den sporty semi-terrængående Mokka skulle fornyes, og hvad gør man så? Skaber et nyt og skelsættende design. Hvor svært kan det være…