First World Test: Peugeot E-3008 - biltest

Design og gnister på højt niveau

Allerede sidste efterår kunne vi berette indgående om den helt nye Peugeot E-3008. En ny generation af succesmodellen, som Peugeot har solgt over 1,3 millioner af siden introduktionen af modellen i 2016. Nu har vi også være ude at køre den. Som navnet indikerer, er bilen fuldt elektrisk og spejler dermed den strategi, som Peugeot har lagt for elektrificering af modelprogrammet. 3008 kommer dog også med en mild hybrid drivline sidst på året.

Peugeot 408 Plug-in Hybrid - Biltest

Biltest: Peugeot 408 Plug-in Hybrid GT 8EAT

Sportslig crossover-coupé med elegante træk

Den nye Peugeot 408 er vanskelig at kategorisere, hvis man benytter de sædvanlige inddelinger. Derfor må man også bære over med, at Peugeot selv kalder den for en premium C-SUV, for langt henad vejen er det ikke helt ved siden af. Men…

Peugeot 308 PHEV H/B - Biltest

Biltest: Peugeot 308 PHEV H/B 180 hk 8EAT First Selection FWD

Den er fransk, den er dejlig

Man kan ikke andet end blive lidt frankofil, når man oplever den helt nye Peugeot 308 – hvis man altså ikke er det i forvejen. For om nogen er Peugeot i stand til for en rimelig penge at sammensætte en bil, så der både er noget til øjet og noget til køreoplevelsen. Men om tiden så er vokset fra de ”flade” konventionelle hatchbacks er en anden ting, for selvom den nye 308 ikke er helt konventionel, så er den jo hverken en crossover eller en SUV, der jo ellers er meget populære for tiden.

Peugeot 508 SW HYbrid - Biltest

Biltest: Peugeot 508 SW HYbrid Allure Pack

Sporty luksusbil til elektrificeret lavpris

Peugeot’s store og ret luksuøse 508 model er en af de biler, der har nydt godt af de nye afgiftsregler, der blev vedtaget i begyndelsen af februar. Som plug-in hybrid kan den anskaffes, oven i købet med det flotte Allure Pack udstyr, til 345.000 kroner. Men som altid, når det gælder plug-in hybrider: Man skal være skarp på anvendelsen. Kan man ikke for alvor udnytte opladningsmulighederne, bliver besparelsen hen ad vejen barberet ned.

Peugeot e-2008 - Biltest

Biltest: Peugeot e-2008 GT-Line

GT, GT-Line, Allure Pack - eller hvad den nu hedder

Egentlig er en Peugeot 2008 jo blot en forhøjet udgave af Peugeot 208. Den er skabt på samme platform, samme drivline. Men alligevel er den en meget anderledes bil. Det samme kan siges om Peugeot e-2008. Den har i øvrigt samme drivline som e-208, men bortset fra de tekniske sammenfald, er den helt sin egen. Og hvad så med model betegnelserne – hmm, det vender vi tilbage til.