Renault Scenic E-Tech Electric - Biltest

First World Test: Renault Scenic E-Tech Electric

Som skabt til den elektriske familie

Nu er den her snart. Sidst på foråret/først på sommeren lancerer Renault deres helt nye elektriske familiebil, Scenic, en bil, vi tidligere har fortalt om i forbindelse med verdenspremieren i München sidste efterår, og som for nylig også fik tildelt ærestitlen, “Car of the year” i Europa. Den har vi kørt, og den skal nok gøre alle de familier, der kaster sig ud i at betale de 310.000 kroner eller mere, helt elektriske. I bogstavelig forstand og i overført betydning.

Renault Mégane E-TECH Electric - Biltest

First World Test drive: Renault Mégane E-TECH Electric

Renaults elektriske mesterstykke

Renault er på linje med især alliancepartneren Nissan pioner indenfor elektrisk mobilitet til overkommelige priser. Det har givet dem en kolossal erfaring og den har de taget i brug ved udviklingen af den helt nye Renault Mégane E-TECH Electric, som er et regulært mesterstykke. Ikke mindst set lyset af en indstigningspris på 267.000 kroner, når den ankommer på det danske marked i begyndelsen af maj i år.

Renault Megane PHEV - Biltest

Biltest: Renault Mégane Sport Tourer E-TECH 160 R.S.Line Plug-in Hybrid

Plug-in hybrid på egne præmisser

Plug-in hybridbiler er populære herhjemme, for de er afgiftsbegunstiget og dermed får man næsten pr. definition ret meget luksuøs bil for pengene. Men ligesom alle andre biltyper, er plug-in hybrider ikke bare plug-in hybrider. Der er stor forskel på dem, og der er mange forhold, man skal have viden om, hvis man vil træffe det rigtige valg.

Renault Clio E-TECH HYBRID - Biltest

Biltest: Renault Clio E-TECH 140 HYBRID Intens

Avanceret teknik i ærgerligt misforhold

Siden den første køretur i E-TECH HYBRID udgaven af den fortsat ret nye Renault Clio, så vi frem til et mere dybdegående møde med den avancerede hybridbil. Desværre, hvis regeringens forslag til nye bilafgifter bliver til lov, opstår der et ærgerligt misforhold mellem virkeligheden og den avancerede teknik. Bilen er nemlig ideel til miljøbevidste byboere.

Renault Clio, Captur og Mégane E-TECH - first test

First Test: Renault Clio, Captur og Mégane E-TECH

Renault lægger hårdt ud på hybridmarkedet

Efter at have bragt sig selv i en position som førende elbils-producent, med ikke mindst Renault Zoe som bestselleren, lægger Renault nu ud med tre hybrid-modeller, der rammer præcis i de meget interessante markeder for kompaktbiler, kompakte SUV’er og mellemstore stationcars. Hvad plug-in modellerne angår er man leveringsdygtig i 2020. Men teknikken er ikke den samme i alle tre.