Formel E VM 2022

Stærkt felt og uforudsigeligt udfald

Når 2022 Formel E verdensmesterskabet tager sin begyndelsen fredag d. 28. januar (med shakedown allerede dagen inden), sker det som i fjor på den saudiarabiske racerbane på afspærrede veje i Riyadh forstaden Ad-Diriyah (Racerbanen i Ad-Dririyah >>>). Men selvom racerbilerne i teknisk forstand ikke er forskellige fra de, der blev benyttet i fjor, er det eneste kendte ved sæsonstarten netop racerbanen. Alt andet får man først en indikation af, når løbets flages af fredag aften.

Formel E VM 2022

Nye regler giver fair resultater

Fredag d. 28. januar køres sæsonens første løb i Formel E verdensmesterskabet. Det kommer til at ske efter et fuldstændig revideret kvalifikations setup, hvor det i langt højere grad bliver deltagernes præstationer, som afgør udfaldet og dermed startopstillingen, end det hidtil var tilfældet. Sæsonen, som også bliver den mest omfattende i Formel E historien, byder i sagens natur også på nye kørere og også nye teams er på vej.

 

2021 Formel E verdensmesterskabet Race 14 og 15

Berlin E-Prix: Nyck de Vries og Mercedes vinder VM i dramatisk finale

Hollandske Nyck de Vries blev søndag eftermiddag historiens første Formel E verdensmester og sikrede sammen med Stoffel Vandoorne verdensmesterskabet for teams til det Vestas-powerede Mercedes EQ team. Men sejren var på igen måde sikker, før målstregen var nået.

2021 London E-Prix Race 2

Lynns første sejr – og så på hjemmebane.

De Vries genvinder VM-føringen

Det blev endnu en britisk hjemmebanesejr, da London-weekendens Race 2 fandt sted. Alex Lynn formåede at vinde løbet i cockpittet på sin Mahindra racer. Det var Lynn’s første Formel E triumf og Mahindras første i 2021. Nyck de Vries kørte sin Vestas powerede Mercedes EQ ind på 2. pladsen og hollænderen gevandt dermed VM-føringen.

Velkommen til E-formel universet

Formel E.dk-Sport-Mobilitet er et net-magasin med miljøoptimeret mobilitet som omdrejningspunkt. Formel E racerløb og E-motorsport er en vigtig og underholdende del af E-universet, men E-formlen er meget andet: Elektricitet, naturligvis.

Men også Energi, Energi-styring, Entusiasme, "Environment" (miljø), Effekt, "Economy" (økonomi), Evolution, Emotion (følelse) og ikke mindst Etik.

Tilsammen har man FORMLEN for miljø optimal mobilitet.

POPULÆRE VIDEOER