2022 Formel E verdensmesterskabet 9. afd - Jakarta

Intelligent sejr til Jaguar og Mitch Evans

For første gang nogensinde blev der kørt Formel E i Indonesien. Løbet fandt sted på en til anledningen bygget permanent racerbane tæt ved havnen i det centrale Jakarta. Og takket være intelligent kørsel, energistyring og anvendelse af Attack Mode og Fanboost kunne New Zealandske Mitch Evans køre sin Jaguar I-Type 5 til sejr om end med et forspring på beskedne 0,7 sekund.

Formel E teknik:

Styr på energien og et rat med perspektiver

I 2023 introduceres de helt nye Formel E GEN3 racerbiler. De er banebrydende på stort set alle områder, flere kræfter, et mere kompakt design, mere avanceret elektrisk drivline osv., osv. Men det er stadig køreren, der til syvende og sidst er den afgørende faktor. Sådan er det også i den eksisterende generation af Formel E GEN2 racerbiler. Og kørerens vigtigste redskab er bilens rat – såvel som hans egen hjerne.

Nissan Motorsportsdirektør Tommaso Volpe:

Nissan ser fremad - og kæmper imens

Det ville være til at forstå, hvis man havde mistet modet en lille smule i Nissans Formel E team. Første del af 2022 sæsonen har bestemt ikke været som ønsket. Fra tidligere at have vundet Formel E mesterskabet for teams ikke færre end tre gange, fra at Nissan e.dams i 2020 sluttede på 2. pladsen og Sébastien Buemi blev nr. 4 i kørernes mesterskab oplevede man i 2021 et frit fald og det har man endnu ikke for alvor fået rejst sig fra.

2022 Formel E verdensmesterskabet 8. afd - Berlin

Berlin E-Prix – Race 2:

Verdensmesteren vinder på Dag 2

2021 Formel E verdensmesteren, Nyck de Vries, vandt årets første E-Prix tilbage i januar. Siden da har det været beskedent, hvad han præsterede. I weekendens første race i Berlin blev han eksempelvis nr. 10, men på andendagen i de unges europæiske hovedstad kørte han sig i sin Vestas powerede Mercedes EQ tilbage i VM-kampen med en flot sejr.

2022 Formel E verdensmesterskabet 7. afd - Berlin E-Prix

Berlin E-Prix – Race 1:

Mortara vinder overbevisende i Berlin

Egentlig er Edoardo Mortaras sejrsmargin på 1,8 sekund i weekendens første race i Berlin Tempelhof ikke udtryk for en overbevisende sejr. Men i Formel E er den overbevisende, fordi kampen i toppen er så tæt. I den ene af semifinalerne forud for løbet var det endda så tæt, at 0,000 sekund skilte de to, der dystede – Alex Sims og Jean-Eric Vergne.

Velkommen til E-formel universet

Formel E.dk-Sport-Mobilitet er et net-magasin med miljøoptimeret mobilitet som omdrejningspunkt. Formel E racerløb og E-motorsport er en vigtig og underholdende del af E-universet, men E-formlen er meget andet: Elektricitet, naturligvis.

Men også Energi, Energi-styring, Entusiasme, "Environment" (miljø), Effekt, "Economy" (økonomi), Evolution, Emotion (følelse) og ikke mindst Etik.

Tilsammen har man FORMLEN for miljø optimal mobilitet.

POPULÆRE VIDEOER