2022 Formel E verdensmesterskabet 15. og 16. afd – Seoul - løbene

2022 Formel E verdensmesterskabet 15. og 16. afd – Seoul

Flot finale med fine velfortjente sejre

Set i lyset af voldsomme regnskyl og oversvømmelser i dagene op til Seoul E-Prix hang afviklingen i en tynd tråd. Men såvel arrangører som deltagere håndterede udfordringen forbilledligt. Løbene blev afviklet på en bane opført på det tidligere OL-område fra 1988, tæt ved floden, der løbet gennem byen (som huser 10 millioner indbyggere og i ”stor-Seoul” ikke færre end 25 millioner. Og det var to af de fire VM-kandidater, der vandt de to løb.

2022 Formel E verdensmesterskabet 15. og 16. afd – Seoul

2022 Formel E verdensmesterskabet 15. og 16. afd – Seoul

Vandoorne og Mercedes vinder Formel E VM 2022

Det lå i kortene inden Formel E VM-finalen, at titlerne ville gå til Stoffel Vandoorne og Mercedes EQ fabriksteamet, for forspringet var i begge sammenhænge 36 points inden kursen blev sat mod Seoul. Men intet var naturligvis sikkert, og Jaguars Mitch Evans gjorde da også sit bedste for, at Vandoorne ikke skulle komme let til titlen. Evans vandt weekendens første løb og udsatte dermed VM-afgørelsen. Men søndag d. 14. august blev det cementeret: Stoffel Vandoorne og Mercedes EQ er Formel E Verdensmester 2022.

2022 Formel E verdensmesterskabet 13. og 14. afd. - London

2022 Formel E verdensmesterskabet 13. og 14. afd – London

Vandoorne på tærsklen til VM-titlen

Det er ikke til at komme uden om: Belgiske Stoffel Vandoorne ligner en ny Formel E verdensmester, endnu inden de to afsluttende VM-runder finder sted i Seoul midt i august. Det skyldes naturligvis Mercedes-kørerens egne resultater, men på det seneste især konkurrenternes uheld. Det var de to løb i London et klart udtryk for.

2022 Formel E verdensmesterskabet 11. og 12. afd. - New York

2022 Formel E verdensmesterskabet 11. og 12. afd – New York City

Kaos og underholdning på højt niveau

Der var populært sagt kaos og underholdning på højt niveau, da 11. og 12. afdeling af Formel E verdensmesterskabet, New York E-Prix fandt sted på banen i Brooklyn Cruise Terminal, med Manhattan skyline som den pompøse baggrund. Da det hele var slut, var der næsten status quo i toppen – næsten…

2022 Formel E verdensmesterskabet 10. afd. - Marrakesh

2022 Formel E verdensmesterskabet 10. afd - Marrakesh:

Mislykket DS team-play gav Mortara sejren

DS-Techeetah’s Antonio Felix da Costa besejrede team-kollegaen Jean-Eric Vergne og tog pole-position på den steghede asfalt i Marrakesh. I løbet havde han farten til at vinde, men et mislykket forsøg på team-play gav i stedet Edoardo Mortara sejren såvel som VM-føringen.