Formel E teknik: Et rat med perspektiver

Formel E teknik:

Styr på energien og et rat med perspektiver

I 2023 introduceres de helt nye Formel E GEN3 racerbiler. De er banebrydende på stort set alle områder, flere kræfter, et mere kompakt design, mere avanceret elektrisk drivline osv., osv. Men det er stadig køreren, der til syvende og sidst er den afgørende faktor. Sådan er det også i den eksisterende generation af Formel E GEN2 racerbiler. Og kørerens vigtigste redskab er bilens rat – såvel som hans egen hjerne.

Nissan direktør: Vi ser fremad

Nissan Motorsportsdirektør Tommaso Volpe:

Nissan ser fremad - og kæmper imens

Det ville være til at forstå, hvis man havde mistet modet en lille smule i Nissans Formel E team. Første del af 2022 sæsonen har bestemt ikke været som ønsket. Fra tidligere at have vundet Formel E mesterskabet for teams ikke færre end tre gange, fra at Nissan e.dams i 2020 sluttede på 2. pladsen og Sébastien Buemi blev nr. 4 i kørernes mesterskab oplevede man i 2021 et frit fald og det har man endnu ikke for alvor fået rejst sig fra.

2022 Formel E verdensmesterskabet 8. afd. - Berlin

2022 Formel E verdensmesterskabet 8. afd - Berlin

Berlin E-Prix – Race 2:

Verdensmesteren vinder på Dag 2

2021 Formel E verdensmesteren, Nyck de Vries, vandt årets første E-Prix tilbage i januar. Siden da har det været beskedent, hvad han præsterede. I weekendens første race i Berlin blev han eksempelvis nr. 10, men på andendagen i de unges europæiske hovedstad kørte han sig i sin Vestas powerede Mercedes EQ tilbage i VM-kampen med en flot sejr.

2022 Formel E verdensmesterskabet 7. afd. - Berlin

2022 Formel E verdensmesterskabet 7. afd - Berlin E-Prix

Berlin E-Prix – Race 1:

Mortara vinder overbevisende i Berlin

Egentlig er Edoardo Mortaras sejrsmargin på 1,8 sekund i weekendens første race i Berlin Tempelhof ikke udtryk for en overbevisende sejr. Men i Formel E er den overbevisende, fordi kampen i toppen er så tæt. I den ene af semifinalerne forud for løbet var det endda så tæt, at 0,000 sekund skilte de to, der dystede – Alex Sims og Jean-Eric Vergne.

2022 Formel E verdensmesterskabet 6. afd. - Monaco

2022 Formel E verdensmesterskabet 6. afd. Monaco E-Prix:

Vandoornes unikke sejr i fyrstendømmet

Der er altid noget særligt ved at køre race på den berømte bane i Monaco. En sejr i det mondæne fyrstendømme ved den franske riviera betyder mere end nogen anden. Sådan har det været i Formel 1 i snart 100 år og sådan har det været i Formel E siden verdens mest innovative motorsport gæstede fyrstendømmet for første gang i 2017. Bl.a. derfor var Stoffel Vandoornes triumf i sæsonens sjette VM-afdeling af særlig betydning.