2023 Formel E verdensmesterskabet 15.-16. afd. London

2023 Formel E verdensmesterskabet 15.-16. afdeling: London

London E-Prix: Vild finale gav VM til Dennis og Jaguar

Efter begivenhederne i Rom to uger tidligere stod det næsten skrevet i kortene, at Jake Dennis skulle vinde VM. Det gjorde han også. Men verdensmesterskabet for teams, som har meget stor betydning i Formel E, var på ingen måde afgjort. Det blev det i London, men hvordan det lykkedes Envision Jaguar at blive verdensmester, havde ingen på forhånd kunnet forudse.

2023 Formel E verdensmesterskabet 13. og 14. afd. Rom

2023 Formel E verdensmesterskabet 13. og 14. afd. Rom, Italien

Rom E-Prix: Højt at flyve, dybt at falde

Evans vandt og lod Dennis triumfere

Jaguars Mitch Evans gjorde som han plejede, eller i hvert fald havde gjort tre gange inden han mødte op i Rom til årets 4. og 3. sidste VM-løb i Formel E verdensmesterskabet. Han kørte sin Jaguar racer til sejr. Men dagen efter var det i bogstavelig forstand et frit fald, som efterlod Andretti-Porsche teamets Jake Dennis i en stærk VM-føring.

2023 Formel E verdensmesterskabet 12. afd. Portland

2023 Formel E verdensmesterskabet 12.- afd. Portland, Oregon

Portland E-Prix: Motorsport på amerikansk: 403 overhalinger i 51 minutters energi-race

Det var næsten absurd. I tre kvarter gjaldt det om, ikke at føre, at køre så langsomt som muligt, uden at de andre fik fordel af det. Ikke færre end 403 overhalinger på de små 51 minutter, som løbet varede, har nogen talt det til. Om tallet holder, hvis man tæller efter, må stå hen i et uvisse, men i USA, i NASCAR, er man vant til, at stillingen ændres i en uendelighed, når der køres på de berømte ovalbaner. Men dette var ikke NASCAR på ovalbaner, det var Formel E, det første E-Prix nogensinde i Portland.

2023 Formel E verdensmesterskabet 10. og 11. afd. Jakarta

 

2023 Formel E verdensmesterskabet 10.-11- afd. Jakarta

Jakarta E-Prix: Günther og Maserati dominerede og triumferede

Det var Maserati, der skabte overskrifterne i 10. og 11. afdeling af Formel E verdensmesterskabet, der fandt sted i den indonesiske hovedstad, Jakarta. De vandt søndagens 11. afdeling, men det var dog Porsche, der tog sig af sejren om lørdagen. Alt i alt var det dog Maserati, der scorede bedst.

2023 Formel E verdensmesterskabet 9. afd. Monaco

2023 Formel E verdensmesterskabet 9. afd. Monaco

Monaco E-Prix: Dygtighed og en smule held bragte Jaguar på toppen med 1-2 sejr

Med en sejr og en 2. plads i Monaco E-Prix til to Jaguar-drevne racerbiler blev det på ny dokumenteret, at det britiske bilmærke med den glorværdige fortid er helt på toppen i årets Formel E verdensmesterskab. For fyldte tilskuertribuner kørte Nick Cassidy sin Envision-Jaguar ind på en fortjent førsteplads, mens Jaguar-fabrikskøreren Mitch Evans snuppede 2. pladsen for andet år i træk. Dermed overtog Cassidy føringen i kørernes VM og tilsvarende er Envision-Jaguar teamet nu på førstepladsen i team-VM.