2024 ABB Formel E verdensmesterskabet 9. og 10. afd. Berlin

Berlin E-Prix: Jaguar skyder på ny helt til tops

Der var masser af underholdning for de mange tilskuere i den historiske Berlin Tempelhof Lufthavn, da 9. og 10. afdeling af ABB Formel E verdensmesterskabet fandt sted i høj forårssol og med ligeså højt humør banen rundt. Det var igen Jaguar, der scorede højest, og da weekenden var til ende, havde det britiske team øget sit forspring i den samlede stilling, og Jaguar-køreren Nick Cassidy overtaget føringen i kørernes VM.

2024 ABB Formel E verdensmesterskabet 8. afd. Monaco


Monaco E-Prix

Jaguar triumf i Monaco: Når man er to, kan man få det hele…

Når man er to, kan man få det hele – selvom man skal dele. Citat: Shu-bi-dua. Det er så sandt, som det er sagt, hvad Jaguar-teamets to fabrikskørere, Mitch Evans og Nick Cassidy dokumenterede, da Evans vandt Monaco E-Prix og Cassidy gjorde det til en total Jaguar triumf, ved at hjælpe sin team-kollega til sejr og selv indtage 2. pladsen.

2024 ABB Formel E verdensmesterskabet 6. og 7. afd. Misano

Misano E-Prix:

Nissan og Porsche triumferer i Italien

Enden er god, når alting er uforudsigeligt

I weekenden første løb vandt Oliver Rowland i Nissan, da Antonio Felix da Costa i Porsche blev diskvalificeret. Og i weekendens 2. løb var Rowland tæt på sejr. Men en datafejl tømte øjensynligt Nissan raceren for strøm på løbets sidste omgang, og sejren gik i stedet til…Porsche, denne gang med Pascal Wehrlein i cockpittet. Et skørt udfald, som selv ikke den mest forudsigende kunstige intelligens kunne have regnet sig frem til, for i virkelighedens verden er enden ind imellem uforudsigelig, selvom den er god.

2024 ABB Formel E verdensmesterskabet 5. afd. Tokyo

2024 ABB Formel E verdensmesterskabet 5. afdeling

Tokyo E-Prix: Maserati vinder knebent på Nissans hjemmebane

Efter den historiske sejr til McLaren-Nissan i 4. afdeling af Formel E VM var forventningerne store, da den stadig stærkere japanske fabrik tog pole-position i Tokyo E-Prix. Oliver Rowland førte siden størstedelen af løbet i sin fabriks-Nissan, men det var Max Günther i Maserati-DS, der snuppede sejren på Nissans hjemmebane, dog kun med nød og næppe.

2024 ABB Formel E verdensmesterskabet 4. afd. Sao Paulo

2024 ABB Formel E verdensmesterskabet 4. afdeling:

Sao Paulo E-Prix: Historisk sejr til McLaren-Nissan

- Jaguar i gigantisk VM-føring

I årets fjerde Formel E løb, Sao Paulo E-Prix d. 16. marts, blev der endnu engang skrevet motorsportshistorie, da det navnkundige McLaren-brand, powered af Nissans højeffektive Formel E elmotorer, og styret af Formel E veteranen Sam Bird, strøg først over målstregen. De vandt foran Jaguars Mitch Evans, der populært sagt tabte gnisten i løbets sidste sving. Og Oliver Rowland understregede siden Nissans styrke, ved for andet løb i træk at køre fabriks-bilen i mål på 3. pladsen.