2021 Jurassic X Prix

Tættere kunne det ikke ende:

Rosberg slog Hamilton på målstregen

Trods Corona pandemien lykkedes det at gennemføre den første EXTREME.E sæson nogensinde. Sæsonfinalen var blevet flyttet til den spektakulære Jurassic Coast i det sydlige England nær Dorset, dels pga. praktikken, dels fordi klimaforandringerne også er faretruende i europæiske nærområder. Og racet, der fandt sted weekenden inden Jul (d. 19.-20. december): Det kunne ikke blive mere spændende med to teams, der sluttede á-points.

Den endegyldige sejr i mesterskabet gik til Nico Rosbergs Rosberg X Racing team, hvor det var kørerne Johan Kristoffersson (regerende og 4-dobbelt rallycross verdensmester) og Molly Taylor (som debuterer i Dakar i januar) som stod for praktikken på den baneforløbet på cirka 4 kilometer. Og Lewis Hamiltons X44 team med Sébastien Loeb og Cristina Gutiérrez (som også begge er til start i Dakar 2022) gjorde alt det, der skulle til, hvis de skulle vinde mesterskabet med maksimum points og dermed vinder af den britiske afdeling. Det var dog ikke nok, for RXR var næsten ligeså gode, om end de måtte lade sig nøje med 4. pladsen i Jurassic X Prix og de to teams sluttede som nævnt med lige mange points.


Topfoto: Den vindende RXR team med Nico Rosberg i forgrunden (til venstre på billedet) og Molly Taylor samt Johan Kristoffersson på taget af teamets Odyssey 21 racer.

Af Søren Clauding - 29. december 2021


At sejren i mesterskabet gik til RXR skyldtes alene at RXR havde vundet tre løb i år og X44 kun ét.

Nr. 2 i Dorset blev Jenson Buttons JBXE svenske team med Michaela Åhlin-Kottulinsky og Kevin Hansen, alt imens Timmy Hansen og Catie Munnings blev nr. 4.


Den mesterskabs vindende RXR racer.

Christina Gutiérrez og Sébastien Loeb kørte X44 raceren til sejr i Jurassic X Prix.


Herefter blev slutstillingen i den første EXTREM.E sæson:

1. Rosberg X Racing (155 points – three X Prix wins)

2. X44 (155 points – one X Prix win)

3. JBXE (119 points

4. Andretti United Extreme E (117 points)

5. ABT CUPRA XE (100 points)

6. ACCIONA | Sainz XE Team (100 points)

7. Veloce Racing (77 points)

8. SEGI TV Chip Ganassi Racing (74 points)

9. XITE ENERGY RACING (63 points)

 

2022 kalenderen er offentliggjort

Med sigte på 2022 har arrangørerne bag EXTREME.E også offentliggjort en løbskalender, som set med danske øjne udmærker sig ved at Grønland ikke er på kalenderen - men heldigvis er løbskalendere især i denne fortløbende Corona tid ikke uforanderlige. Problemet er formentlig, uden at dette er bekræftet, at økonomien ikke hænger sammen. Idéen bag EXTREME.E er fortsat genial, budskaberne af uhyre stor vigtighed ikke mindst på den lange bane, men Corona pandemien er mediemæssigt fortsat det alt overskyggende internationale emne.

2022 kalenderen ser sådan ud:

19.-20. Februar: Neom, Saudi Arabien
7.-6. Maj: Sardinien, Italien
9.-10. Juli: Skotland eller Senegal
10.-11. September: Antofagasta, Chile
26.-27. November: Punta del Este, Uruguay

Det er værd at bemærke, at der er flere gengangere. Saudi Arabien bakker meget op om international sport for tiden og Formel E organisationen, der står bag EXTREME.E har gode relationer til de saudiarabiske myndigheder. Det samme gælder Sardinien, Senegal (Dakar) og Punta del Este. Lad os håbe, at danske myndigheder også ser en idé i økonomisk at bakke op omkring EXTREME.E og for den sags skyld også ETCR World Cup, så Danmark fortsat vil kunne fremstå som et ægte eksempel på, hvordan man formidler og står inde for essentielle danske budskaber af global værdi til resten af jordkloden.