Korte Formel E nyheder - februar 2019

Ekstrem E-motorsport med E-SUVer

Manden bag Formel E mesterskabet, Alejandro Agag, har sat et nyt projekt på skinner: "Extreme E"

Det handler om en ny form for elektrisk motorsport og en ny formidling, der ligesom med Formel E skal synliggøre for verden, at klimaforandringer skal bekæmpes og Jorden beskyttes - og ikke mindst, at det ikke behøver, at være kedeligt.

Extreme E er en off-road serie for elektriske SUV'er - fx i stil med Jaguar I-PACE, der allerede i form af I-PACE eTROPHY indgår ifm. udvalgte E-Prix'er hen over året. Agag har sikret det økonomiske grundlag for at komme i gang med serien, gennem et samarbejde med dækvirksomheden Continental. Det er planen i 2021 at afvikle 5 off-road løb i ekstreme naturområder, der er truede af klimaforandringerne og andre naturbelastende aktiviteter, som fx Arktik (de kunne være det nordlige Grønland), Sahara, Himalaya, Amazon regnskovene eller øerne i Det indiske Ocean.

Selve motorløbet - eller motorløbene - er tænkt som 6-10 kilometer lange offroad baner, to grupper af seks teams, og en finale, hvor afgørelsen finder sted. Den del er egentlig den mindst interessante. Det mest interessant er, at man derigennem øger opmærksomheden omkring den største trussel, Jordkloden og dens befolkning oplever i de nuværende og kommende generationer.

Selve lanceringen af projektet blev afholdt på det tidligere "Royal Mail" skib, RMS St. Helena, der ligger for kaj i Themsen ved Tower Bridge i London. Skibet vil blive renoveret og benyttet som et flydende centrum for motorløbsserien - og selvklart vil dets drivline blive erstattet af en bæredygtig løsning.

Foruden Alejandro Agag er den britiske eventyrer og klimaforkæmper, David de Rothshild, den tidligere racerkører Gil de Ferran og filmmanden Fisher Stevens involveret med De Ferran som direktør. Stevens skal varetage formidlingen af Extreme E og han har bl.a. indsigt i elektrisk motorsport gennem en dokumentarfilm om Formel E, hvori bl.a. skuespiller og klimaforkæmper Leonardo DiCaprio også medvirker.

Rothshild, Agag, De Ferran og Stevens er folkene bag Extreme E