Formula E Race at Home Challenge Monaco

Formula E Race at Home Challenge

Allerede i det første race i verdens første Formel E racerløbsserie for virtuelle racerbiler blev der gået til den. Animationen er så vellykket, at man hurtigt lod sig fange af de spændende kampe. Og det stor hurtigt klart, at mange kørere måske nok var hurtige i det virkelige liv, men at de ikke nødvendigvis var i samme kategori i en racerkonsol. En af undtagelserne var vinderen af det første race, BMW-teamets Max Günther.

Den tyske racerkører, som vandt sin første Formel E sejr nogensinde, da han tilbage i januar inden corona virussen for alvor havde gjort alvor af sin trussel, kørte først over målstregen i Santiagos virkelighed. Lørdag eftermiddag gjorde han det samme, men denne gang bag rattet i en rFactor 2 spillekonsol, hvor han i hjemlige omgivelser dominerede såvel de indledende træningskørsler som den afgørende kvalifikation og det efterfølgende løb, som "fandt sted" på den virtuelle udgave af den legendariske racerbane i Monaco's gader.

Günther satte poleposition, kørt hjem over blot en enkelt omgang, og førte løbet fra start til mål.


Formula E race at Home Challenge afvikles i samarbejde med UNICEF med henblik på pengeindsamling til fordel for corona-påvirkede børn

Klik hér, hvis du vil yde et bidrag til UNICEFs globale arbejde for børn, der er påvirket af coronavirus.


Topfoto: Max Günther tog starten og førte til målstregen i virtuelle Monaco-omgivelser.Af Søren Clauding -  18. april 2020


Racet blev afviklet over 15 omgange og med ialt 22 deltagere, hvoraf de alle kom fra Formel E verdenene. Nogle få teams havde valgt at lade deres reservekørere springe ned i spillekonsollen og derigennem forberede sig til deres forventede senere debut i et virkeligt Formel E race, deriblandt Sam Dejonghe, der tog over fra Pascal Wehrlein i Mahindra, Jann Mardenborough, som repræsenterede Nissan e.dams på vegne af Sebastien Buemi og Nick Cassidy, der fik Sam Birds garanterede plads.

Om startfeltet bliver det samme i seriens andet race, er endnu uvist. For løbet "i Monaco", var fornuftigt nok kun et test-løb. Løbsserien er blevet stablet på benene på meget kort tid, og flere kørere modtog først deres spillekonsol fredag eftermiddag inden lørdagens løb.

Nr. 2 i Monaco-racet blev en anden ganske ung kører, iøvrigt også af tysk oprindelse, som utvivlsomt har haft gavn af at være vokset op i racer-simulatorer, nemlig Mercedes' Stoffel Vandoorne, alt imens veteranen i den sammenhæng, tysk/belgiske Andre Lotterer på vegne af Porsche tog 3. pladsen og derigennem dokumenterede at selv erfarne racerkørere kan håndtere en spillekonsol. Det kneb lidt for kørere som den 11-dobbelte Formel 1 Grand Prix vinder, Venturi's Felipe Massa og Audi's Lucas di Grassi.

Løbsformatet var sådan, at efter de første tre omgange blev det omdannet til det, man i Danmark populært kalder et røverheat, dvs. den bageste kører bliver elimineret. Sådan fortsætter med én kører for hver omgang og siden, når der blot er 10 kørere tilbage, afgøres racet blandt dem.


Læs mere om Formula E Race at home Challenge hér >>>


Resultat, Formula E Race at Home Challenge

18. april 2020

1. Max Günther, BMW

2. Stoffel Vandorne, Mercedes

3. André Lotterer, Porsche

4. Nick Cassisy, Envision Virgin

5. Nico Müller, Penske

6. Oliver Rowland, Nissan

7. Mitch Evans, Jaguar

8. Jean-Eric Vergne, DS-Techeetah

9. Jann Mardenborough

10. Oliver Turvey

 

Løbskalenderen:

Der køres race hver lørdag eftermiddag otte uger i træk begyndende med d. 25. april.

Løbene transmitteres i Danmark efter planen på Eurosport 1.

Tidsplan: 16:30-18:15.