Korte Formel E nyheder marts 2020

Tommaso Volpe: Ny Nissan motorsportsdirektør

Pr. 1. april har Nissan ny motorsportsdirektør. Tommaso Volpe afløser Michael Carcamo på posten som den øverst ansvarlige for Nissans globale motorsportsaktiviteter og han er dermed også ny chef for Nissans Formel E team.Tommaso Volpe kommer fra en stilling som chef for motorsports aktiviteterne hos Nissans premium bilmærke, Infiniti, en position, han også fortsat vil varetage. Volpe har bl.a. som chef for Infiniti skabt partnerskabet med Renaults Formel 1 team - Renault og Nissan er som bilproducenter alliancepartnere, og det var også Renault, der i samarbejde med e.dams, grundlagde det Formel E team, som Michael Carcamo siden fik ansvaret for, da Nissan overtog alliancens Formel E engagement i 2018. For Carcamo var opgaven imidlertid vanskeliggjort af den omstændighed, at dams-teamets grundlægger og teamchef, Jean-Paul Driot i 2019 afgik ved døden efter i længere tid at være ramt af cancer.

Nissan havde desuden valgt, at gå enegang  og udvikle en særlig drivline, da Formel E lancerede den nye 2. generations racerbil i 2018, baseret på to el-motorer bundet sammen af et slags CVT-gear, som man også kender fra Nissans serieproducerede personbiler. Da det viste sig, at Nissan øjensynlig havde en konkurrencemæssig fordel, omend den i startfasen ikke var genspejlet i pålidelighed og resultater, vedtog det internationale bilforbund, FIA, i samarbejde med arrangørerne af Formel E mesterskabet lige inden sæsonafslutningen i 2019 reglementsmæssigt, at forbyde to motorer. Det skete stort set samtidig med Driots død og stressede naturligvis teamet, der på rekordtid inden 2019/20 sæsonen skulle udvikle en ny en-motor-drivline.

Undervejs formåede Sebastien Buemi ikke desto mindre, at vinde 2018-sæsonens næstsidste løb og han sluttede på en sammenlagt 2. plads i kørernes mesterskab.

Det er en stor opgave, Volpe skal løfte, og det bliver interessant at se, om han ligesom Michael Carcamo har tænkt sig, at være til stede ved samtlige Formel E løb.

Carcamo er ikke ude af kontakt med motorsportens verden, idet han er blevet forfremmet til i Japan som program-direktør at varetage den fremtidige udvikling af Nissans sportsvogne, og ikke mindst sikre, at Nissan i teknologisk forstand hvad sportsvognene angår får det fulde udbytte ud af sit engagement i motorsport inklusive Formel E.


Michael Carcamo får nye udfordringer hos Nissan.