Toyota i-ROAD - en slags biltest

Biltest - eller noget i den retning…

Toyota I-Road

Det er ikke hver dag, man vælger at prøvekøre et 5 år gammelt køretøj. Men det er nu ikke et helt almindeligt køretøj, der er tale om… Toyota i-ROAD er en såkaldt konceptbil, eller koncept køretøj, er vel den rigtige betegnelse. Og en egentlig testkørsel kan vi heller ikke prale af, men undertegnede har i hvert fald kørt den.

Toyota i-ROAD, tja, billederne og videoen siger mere end mange ord. Den har 3 hjul, 2 elmotorer, og den kan køre 40-50 kilometer på en opladning. Men det enestående er måden, hvorpå den snor sig. Ikke at det vil være velset, at man i en i-ROAD snor sig gennem trafikken - det vil myndighederne nok hurtigt sætte en stopper for. Men idéen, det, at tænke ud af boksen.


 Af Søren Clauding - september 2019


Der er produceret i nabolaget af 100 eksemplarer, som er sendt rundt om i verden, dels for at blive prøvet i det virkelige liv, dels for at sende et signal, som Toyota til stadighed øger opmærksomheden på: Mobilitet for alle…Det kan umiddelbart se vildt ud, at køre rundt på/i en i-ROAD. Men faktisk er det utrolig behageligt, fordi kroppen ikke trykkes til den ene eller den anden side, når man svinger. Tværtimod svinger den med, præcis som når man kører på en fx en cykel eller en motorcykel.Den store forskel er, at i i-ROAD sidder man i tørvejr. Og med sine mindre end én meter i bredden, er den let at parkere, hvis man altså må.

Det sidste kan i og for sig være ligegyldigt, for Toyota har ingen planer om at sætte i-ROAD i serieproduktion, så køreturen var sådan lidt en slags “once in a lifetime”. I videoen formidlet videre, og hér altså også med lidt skrevne ord på.Lidt hurtige fakta om Toyota i-ROAD:

Længde: 2,35 meter.

Bredde: 85 cm.

Højde: 1,45 meter.

Vægt: 300 kg.

Venderadius: 3 meter.

Sædeantal: 2.

Forhjul: 80/80-16.

Baghjul: 130/70-10.

Elektromotorer: 2.

Batteri: Litium-ion.

Topfart: 45 km/t

Rækkevidde: 50 km.


Link til importøren


Toyotas egen demovideo vider hvordan i-ROAD kører - i Paris!