Toyota fører an i rekord stort hybrid salg

Med over 12.000 solgte hybridbiler i Danmark i 2018 har salget af hybridbiler aldrig før været højere. Ikke overraskende er det Toyota, der fører an.

Salget af hybridbiler i Danmark – altså både de konventionelle hybridbiler, hvor en elmotor er med til at reducere en forbrændingsmotors brændstofforbrug og de såkaldte plugin-hybrider, hvor man kan oplade bilens batteri fra en stikkontakt – boomer som aldrig før. Således endte hybridbilsalget i Danmark i 2018 på rekordhøje 12.272, og antallet af hybridbiler på de danske veje har aldrig været højere.


Af Søren Clauding - 8. januar 2019 - Topfoto: Toyota Yaris Hybrid.

Læs prøvekørslen af Toyota Yaris Hybrid hér >>>


Toyota er med 8.993 solgte hybridbiler i Danmark i fjor klart den førende producent. Tallet er i øvrigt en stigning på 28 procent sammenlignet med 2017. Med rekordsalget i 2018 tegnede Toyota sig dermed for hele 73 procent af salget af hybridbiler i Danmark – svarende til omkring tre ud af fire solgte hybridbiler.

Yaris er Danmarks mest populære hybridbil

Danmarks mest populære hybridbil i 2018 blev for syvende år i træk Toyota Yaris Hybrid med i alt 3.423 indregistrerede biler. Og på pladsen som Danmarks næstmest populære hybridbil finder man endnu en Toyota i form af Auris Hybrid, der blev solgt i et antal på 2.042 biler – og så var ni ud af ti solgte Auris i 2018 en hybridbil.

På verdensplan solgte Toyota i øvrigt cirka 1,5 mio. hybridbiler i 2018, og sammenlagt nærmer salget sig nu 13 mio. solgte hybridbiler siden introduktionen af verdens første masseproducerede hybridbil, Toyota Prius, i 1997. Anno 2019 markedsfører Toyota globalt 34 forskellige hybridmodeller.

”Forskningsstudier fra tre europæiske universiteter viser, at over halvdelen af tiden bag rattet på en almindelig hybridbil fra Toyota foregår på ren el, selv om bilen aldrig skal lades op,” fortæller Anders Tystrup, som er pressechef hos Toyota i Danmark. ”Det sørger den nemlig automatisk selv for under kørslen, når man bremser eller slipper speederen. Så i modsætning til elbiler behøver man hverken at bekymre sig om rækkevidden eller kæmpe med ladestik, ladestander eller lang ladetid,” påpeger Anders Tystrup.

Toyota forventer, at salget af hybridbiler fortsætter rekordkursen i 2019 både generelt og for den japanske bilgigant selv.


Find prøvekørslerne af Toyotas hybridbiler hér >>>


Salget af hybridbiler i Danmark, 2018, pr. bilmodel

 

Modelnavn

Antal

1.

Toyota Yaris Hybrid

3.423

2.

Toyota Auris Hybrid

2.042

3.

Toyota C-HR Hybrid

1.988

4.

Toyota RAV4 Hybrid

1.287

5.

Kia Niro Plug-in Hybrid

1.113

Kilde: De Danske Bilimportører, bilstatistik.dk