Dansk Le Mans vinder er vild med elbiler

Dansk Le Mans vinder og IT-ekspert vild med el-biler

Den danske IT-millionær, racerkører og tidligere klassevinder i verdens mest berømte racerløb, 24-timers Le Mans, David Heinemeier Hansson er begejstret for elbiler - ligeså meget som han er glad for de konventionelle racerbiler, som bl.a. har givet ham de mange fine løbsresultater på de store internationale motorbaner. I et eksklusivt radiointerview, optaget i forbindelse netop med 24-timers Le Mans 2019, fortæller David Heienemeier Hansson om sit forhold til el-biler. Han har bl.a. en Jaguar I-Pace og en Audi e-tron i garagen.


Lyt til interviewet med David Heinemeier Hansson hér >>>

Tekst, fotos og radiointerview: Søren Clauding


David Heinemeier Hansson deltog i årets 24-timers Le Mans for ottende gang. I 2019 kørte han en Oreca Gibson (billedet), men nåede aldrig mållinjen på grund af tekniske problemer undervejs.

Ikke desto mindre har den danske IT-millionær, bosiddende i Californien, været på podiet tre gange i det berømte motorløb. I 2014 vandt han GTE Am klassen for Aston Martin sammen med de to andre danskere, Kristian Poulsen og Nicki Thiim. Året forinden var David Heinemeier Hanson blevet nr. 2 i klassen for OAK Racing LMP2 prototyperne og i 2016 nåede den hurtige dansker 3. pladsen i GTE Am i en Porsche 911 RSR.